Communiceren

Een Bachelor in de Toegepaste Informatica kan mondeling en schriftelijk communiceren met alle betrokkenen, zodanig dat hij/zij zijn/haar gesprekspartners correct begrijpt en zijn/haar boodschappen helder overkomen.

Ik geleerd om in verschillende talen te communiceren. Zowel het Nederlands, Engels als het Frans kwam aanbod tijdens de opleiding. Het Nederlands is mijn moedertaal. Het Engels gebruik ik vaak voor het online communiceren. Mijn eigen blog is bijvoorbeeld volledig in het Engels geschreven.  Tijdens mijn stage heb ik ook een Webinar gevolgd hier was de voertaal ook Engels. Frans is voor mij een moeilijke taal omdat ik ze niet voldoende spreek. Ik merk wel dat ik nog moet werken aan mijn Frans om dit op een beter niveau te krijgen.

Voor het PHP Project in het 2de jaar van de opleiding heb ik verschillende vergaderingen bijgewoond en zelfs voorgezeten. Als voorzitter van een vergadering zorg ik ervoor dat iedereen de agenda ruim op tijd heeft, zodat mijn collega’s eventueel zelf nog punten kunnen toevoegen en een voorbereiding kunnen maken. In een vergadering breng ik nieuwe ideeën aan die ik onderbouw met juiste argumenten. Tijdens het businessproject was ik enige die al Linux kennis had. Tijdens de vergaderingen voor het businessproject heb ik deze kennis dan ook gebruikt om een oplossing voor te stellen. Toch ben ik altijd bereid om naar mijn collega’s te luisteren en constructief mee te bouwen aan een goede oplossing.

Ik ben iemand die anderen altijd probeert te helpen en kennis bij te brengen. Toch heb ik hier niet altijd het nodige geduld voor, ik er vanuit ga dat mensen snel mee zijn. Tijdens het 2de jaar van de opleiding heb ik samen met een collega een trainingssessie C# gegeven in het Koninklijk Atheneum Schoten. Tijdens deze trainingssessie hebben wij de laatstejaarsstudenten kennis laten maken met een nieuwe programmeertaal. Achteraf hebben wij van deze mensen feedback gekregen waaruit bleek dat zij de sessie goed konden volgen.

Daarnaast probeer ik in mijn vrije tijd mensen bij te laten leren over Linux. Zo heb ik op mijn blog een aantal “tutorials” staan over hoe bepaalde zaken onder Linux geïmplementeerd kunnen worden.

Conclusie

Ik denk dat ik communicatief sterk sta als ik vertrouwd ben met de taal. Hiermee bedoel ik dan Nederlands of Engels. Deze twee talen beheers ik vlot en kan mij hier ook duidelijk verstaanbaar in maken. Het Frans is iets waarin ik mij de komende tijd ga verdiepen. Mensen opleiden en helpen is iets wat ik graag doe, maar ik heb er niet altijd voldoende geduld mee. Dit is ook iets waar ik aan wil werken en mensen dus de kans en de tijd geven om bij te leren.

Werkstukken

Deze werkstukken zijn enkel zichtbaar indien u ingelogd bent via het TOLEDO+ Platform. Indien u deze werkstukken wilt bezien kan u altijd mailen naar info@yorkim.be

Comments are closed.